Ciocolata belgiană versus ciocolata comercială

  • Reading time:4 mins read

Care este diferența dintre ciocolata belgiană și ciocolata comercială ? Ciocolata veritabilă, belgiană și ciocolata comercială, fabricată în masă, au diferențe notabile în ingrediente, moduri de preparare și preț.  Ciocolata belgiană este cea care conține unt de cacao în mod obligatoriu. Cea comercială poate conține unt de cacao, dar în cele mai multe cazuri aceasta are grăsimi vegetale, adică ulei…

Continue Reading Ciocolata belgiană versus ciocolata comercială

Migdale: beneficii, contraindicații și curiozități

  • Reading time:3 mins read

Migdalul, este un pom fructifer din familia Rosaceae. Fructele lui sunt de formă alungită ovoidă acoperite de o coajă groasă cu aspect pielos. În interior fructul conține un sâmbure tare. [1] Există două tipuri: migdalele dulci și migdalele amare. Din migdalele dulci se face marțipan, iar din cele amare Amaretto, ingrediente aromate și iubite în cofetării.  Beneficii: Consumul de migdalele…

Continue Reading Migdale: beneficii, contraindicații și curiozități

Fistic: beneficii și curiozități

  • Reading time:3 mins read

Ce este fisticul? Fisticul este un arbore de dimensiuni mici, nativ din Asia Centrală, din ţări ca Siria, Iran, Turkmenistan, adorat pentru fructele lui.  Fructele poartă același nume ca și copacul și sunt niște nuci de dimensiuni reduse, verzi. Acestea cresc în ciorchini, ca strugurii.  Când acesta se coace, creşte mai mare, determinând coaja tare de deasupra să se despice…

Continue Reading Fistic: beneficii și curiozități

Curiozități despre ghimbir

  • Reading time:2 mins read

Lucruri pe care nu le știați despre ghimbir:  Ghimbirul poate fi cultivat tot anul. Cu toate acestea, cel mai bun moment pentru a fi plantat este la sfârșitul iernii, sau la începutul primăverii.O plantă de ghimbir poate crește până la 1.2 m înălțime.Practicanții chinezi și ayurvedici s-au bazat pe ghimbir timp de cel puțin 3.000 de ani pentru proprietățile sale…

Continue Reading Curiozități despre ghimbir

Ghimbir: aromă, beneficii, contraindicații

  • Reading time:2 mins read

Ghimbirul este un condiment foarte popular, folosit în întreaga lume. Indiferent dacă este folosit în mâncăruri sau ca medicament, cererea de ghimbir la nivel global a fost constantă de-a lungul istoriei. [1] Poate fi utilizat pentru o varietate de produse alimentare sau medicinale, cum ar fi deserturi, băuturi acidulate, murături și băuturi alcoolice. Are o aromă unică, puternică și piperată…

Continue Reading Ghimbir: aromă, beneficii, contraindicații

Șofran: aromă, istorie, curiozități

  • Reading time:4 mins read

Șofranul este un condiment derivat din floarea Crocus sativus, cunoscută în mod obișnuit sub numele de „șofran crocus”. Șofranul este de mult timp cel mai scump condiment în greutate din lume. [1] Șofran Ce aromă are șofranul? Aroma șofranului este adesea descrisă de cunoscători ca o reminiscență a mierii cu note ierboase sau asemănătoare fânului. Șofranul are o culoare luminoasă…

Continue Reading Șofran: aromă, istorie, curiozități

Lavanda: arome, beneficii și preparate

  • Reading time:2 mins read

Lavanda a devenit una dintre aromele preferate de public fie că vorbim de ciocolată caldă, de înghețată sau doar de  parfumuri.  Denumirea de lavandă este folosită pentru a desemna parfumul extras din levănțică. Lavanda are un parfum dulce cu note de lămâie sau citrice. Mugurii sunt folosiți în ceaiuri, iar prelucrați de albine, sunt ingredientul esențial al mierii monoflorale. [1, 3]…

Continue Reading Lavanda: arome, beneficii și preparate

Tonka: aroma, prepararea și desertul

  • Reading time:2 mins read

Ce este tonka? Dipteryx odorata este o specie de copac înflorit din familia mazărelor, Fabaceae. Semințele sale sunt cunoscute sub numele de boabe de tonka. [1] Boabele de tonka sunt negre și turtite la exterior, cu un mijloc maroniu și moale.  Ce aromă are tonka?  Aroma de tonka este dulceagă, complexă, florală, persistentă și aduce cu notele din vanilie și caramel.…

Continue Reading Tonka: aroma, prepararea și desertul

Aroma de cardamom

  • Reading time:3 mins read

Cardamomul este un condiment obținut din semințele mai multor plante din genurile Elettaria și Amomum din familia Zingiberaceae. Ambele genuri sunt originare din subcontinentul indian și din Indonezia. [1] Aspectul și aroma de cardamom Aceste plante sunt recunoscute prin păstăile lor mici de semințe: triunghiulare în secțiune transversală și în formă de fus, cu o coajă exterioară subțire, ca de…

Continue Reading Aroma de cardamom

Ciocolata albă, miturile și povestea ei

  • Reading time:4 mins read

Ce este ciocolata albă? Este ciocolata albă, ciocolată “reală”? Ciocolata albă este un produs făcut din unt de cacao, zahăr și ingrediente lactate care nu conține boabe de cacao. Datorită conținutului de cacao ridicat, ciocolata albă este ciocolată adevărată. Singurul ingredient care o diferențiază de ciocolata clasică, sau de cea neagră, este lipsa de masă de cacao.[1] Se caracterizează printr-o…

Continue Reading Ciocolata albă, miturile și povestea ei

Curiozități despre ciocolată

  • Reading time:3 mins read

21 de curiozități și lucruri pe care nu le știați despre ciocolată: Inițial, ciocolata a fost o băutură. Crezută de azteci ca fiind un cadou de la Quetzalcoatl, zeul înțelepciunii, ciocolata era inițial o băutură fermentată care îi oferea băutorului putere.Numele de “ciocolată” este derivat din limba aztecă a cuvântului „chocolātl”, care înseamnă „băutură amară”.Prima tabletă de ciocolată a fost…

Continue Reading Curiozități despre ciocolată

Curiozități despre ciocolata neagră

  • Reading time:2 mins read

V-ați gândit vreodată la când a apărut ciocolata neagră? Sau când este ea sărbatorită? Vă prezentăm o listă de 8 curiozități despre ciocolata neagră! 1 februarie este Ziua Națională a Ciocolatei Negre în SUAPrima tabletă de ciocolată neagră apare în anul 1910, deși prima tabletă de ciocolată cu lapte a apărut în 1847.Punctul de topire al untului de cacao este…

Continue Reading Curiozități despre ciocolata neagră